Meidän tomaattiviljelmillämme alkaa olla huippuhetket käsillä. Klassinen italialainen tomaatti-basilikaa pasta on ihan parasta mitä pienistä kirsikkatomaateista voi tehdä. Lisään siihen basilikan lisäksi reippaasti tuoretta mäkimeiramia eli oreganoa. Sitä nimittäin riittää, ei olla turhaan kitketty kun näyttää olevan perhosten suosikki kukka.

 

 

Tomaattikastike

– reilu puoli litraa pieniä tomaatteja

– kourallinen valkosipulin kynsiä

– nippu tuoretta basilikaa

– tuoretta mäkimeiramia (oreganoa)

– 1/2 dl paistamiseen tarkoitettua oliiviöljyä

– 1/2 dl ravintohiivahiutaleita

– suolaa ja mustapippuria

 

Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet. Halkaise isoimmat tomaatit mutta jätä pienet kokonaisiksi. Halkaistuista irtoaa mahtavasti makua paistoöljyyn ja pienet kypsyvät sellaisenaan. Silppua basilika ja oregano.

Kaada paistinpannulle oliivioljy, anna kuumeta ihan hetki ja lisää valkosipulit. Anna valkosipulin saada vähän väriä ja lisää sitten tomaatit ja yrttisilppu pannulle. Pyörittele aineksia melko miedolla lämmöllä niin että tomaatit kypsyvät ja halkaistuista alkaa irrota nestettä oliiviöljyn sekaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nostele keitetty pasta pannulle ja pyörittele tomaattikastikkeessa. Lisää sekaan vielä ravintohiivahiutaleet.

Jokaiseen annokseen voi vielä pyöräyttää tuoreet mustapippurit ja vuolla muutaman lastun vegaanista parmesaania. Sadonkorjuu on maukasta aikaa!

Kati

 

 

Share This