Cashewpähkinätahna pastakastikkeeseen, leivänpäälle, keittoihin

Cashewpähkinä, joka ei oikeastaan ole lainkaan pähkinä vaan muinaispuun siemen, sisältää runsaasti antioksidantteja, B-ryhmän vitamiineja ja mineraaleja. Proteiinipitoiset cashewpähkinät sisältävät myös omega-3 rasvahappoja. Niiden terveellisyys on melko samankaltainen kuin muillakin pähkinöillä.

Cashewpähkinöitä on mukava napostella sellaisenaan tai lisätä salaatteihin ja niistä valmistetut juustot ovat tuttuja mutta pähkinöistähän voi tehdä vaikka mitä. Pastaruokien rakastajana kokeilin miten cashewtahna sopii pastakastikkeeksi. Hyvin sopii.

 

Cashewtahna pastakastikkeeksi

2 dl Cashew pähkinöitä

1 dl vettä

2 valkosipulinkynttä

2 rkl ravintohiivahiutaleita

1/2  tl suolaa, maun mukaan

1/1 tl mustapippuria

1/2 sitruunan puristettu mehu

(1 tuubi tomaattipyrettä)

(haluamiasi lisukkeita)

 

Liota pähkinöitä vedessä (1 dl) yön yli.

Laita kaikki ainekset, pähkinät liotusvesineen, joko tehosekoittimeen tai kulhoon, jos käytät mielummin sauvasekoitinta. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kastike on valmis.

Keitä pasta ja sekoita tahna sen kanssa. Halutessasi voit lisätä joukkoon lisukkeita. Paahdetut tofukuutiot tai höyrytetty parsakaali sopivat esimerkiksi mainiosti miedon makunsa vuoksi. Jos haluat tomaattipastan, lisää tahnan joukkoon tomaattipyrettä.

Tahnoja voi käyttää myös sellaisenaan leivänpäällisenä tai lisätä sosekeittoihin antamaan täyteläisyyttä. Tahna säilyy jääkapissa suljetussa astiassa muutaman päivän.

Tosi helppoa! Ja melko terveellistäkin.

-tarja

 

 

Share This